İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında 5 gün süre ile Kontrol Görevlisi Kursu düzenlenmektedir.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda başlayan eğitime 23 teknik personel katılmaktadır.
Eğitimde; 5996 Sayılı Kanun, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Prosedürler (resmi kontrol-risk-zehirlenme-numune alma), Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS), Türk Gıda Kodeksi (Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler), Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları konularında bilgi verilecektir.