T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kamu Kurum Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 27.01.2023

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un talimatları doğrultusunda başlatılan Kamu Kurumlarına bulunan yemekhanelerin denetimleri devam ediyor. 

Yemekhanelerin hijyen koşulları, resmi evrakı, personelin hijyen eğitimi sertifikaları ile gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşullarını incelendi. Denetimlere Vali Yardımcısı Ali Ada, İl Müdürü Levent Küçük, Gıda Yem Şube Müdürü ve Gıda Kontrol görevlileri birlikte denetimler gerçekleştirildi.

Kontroller hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Kontrollerin 5996 sayılı Kanun kapsamında yapıldığını, yemekhanelerin teknik ve hijyenik açıdan uygunluğunun kontrol edildiğini ve Kamu Kurumlarına bilgilendirme yapıldığını belirtti. Valilik koordinatörlüğünde İl genelinde tüm Kamu yemekhanelerinin kontrol edileceğini ve bundan sonra periyodik olarak tekrarlanacağını söyledi.