T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Körfez’de Okullarda “Gıda Güvenilirliği Eğitimi” Düzenlendi.

Yayın Tarihi : 30.03.2018
Körfez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından Körfez Fen Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi’nde "Okullarda Gıda Güvenilirliği" konulu eğitim verildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018-2022 Stratejik Planı kapsamında uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal  kaynakların  ve  insan  sağlığının korunması  için  gıda  güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda öğrencilere eğitim verildi. 

Körfez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Gıda Kontrolörleri Ahmet ULUDOĞAN, Gökçe UZUN ve Korhan Baran KILIÇASLAN tarafından Körfez Fen Lisesi, Oruç Reis Anadolu Lisesi, Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi, Körfez Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla 20.03.2018 ve 21.03.2018 tarihlerinde Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda; Güvenilir Gıda, Gıdanın Bilinçli Tüketilmesi, Sağlıklı Beslenme, Kişisel Temizlik, El Yıkama Şekli, Tüketilen Ürünlerin Etiket Bilgileri, Gıda Zehirlenmesi, Gıdaların Muhafaza Şartları ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilerin verildiği eğitim toplantısı yapıldı. Eğitimin düzenlenmesine ön ayak olan Körfez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra KOŞUMCU ise “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yaşam kalitesini artırmak için güvenilir gıda tüketiminin öneminden” bahsetti. Eğitim sonunda Gıda Mühendisi Aytekin KAPLAN ise öğrencilerin sorularını yanıtlayarak Gıda Güvenliği hakkında pratik bilgiler verdi. Eğitimin sonunda öğrencilere “Güvenilir Gıda Rehberi” konulu broşürlerin dağıtımı yapıldı.