2021 Yılı Güncelleme
İl Müdürlüğümüz Canlı Çift Kabuklu Yumuşakça İzleme çalışmaları, Bakanlığımızın 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve 29.06.2015 tarih ve 22949 sayılı ''Avcılık veya Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilen Çift Kabuklu Yumuşakça Üretim Alanlarının Belirlenmesi, Sınıflandırılması, Ürün Alımına Açılıp Kapatılması ve Numune Alımına İlişkin Uygulama Talimatı'' gereğince yerine getirilmektedir. İlimiz izleme istasyonları ile ilgili bilgiler aşağıdaki tablodaki gibidir.
İSTASYON NO | KOORDİNATLAR | ÜRÜN ADI | ÜRÜN ALIM ŞEKLİ | İSTASYON SINIFI |
48 (Cide-Kurucaşile) | 41°12'26.61"K - 30°15'47.79"D 41°12'41.38"K - 30°15'37.81"D 41°09'14.56"K - 30°09'00.02"D 41°08'21.30"K - 30°08'59.80"D | Beyaz Kum Midyesi | Avcılık | B |
49 (Cide) | 41°08'31.13"K - 29°51'06.74"D 41°08'52.90"K - 29°51'06.90"D 41°08'39.64"K - 30°02'57.84"D 41°08'13.13"K - 30°02'58.21"D | Beyaz Kum Midyesi | Avcılık | B |
Bakanlığımızın 30.03.2017 tarih ve E-778787 sayılı yazısı ile güncellenmiştir.